3 mogelijkheden om NetFlix op televisie te bekijken

Tegenwoordig beschikken we over de mogelijkheid om overal Netflix te kijken. Of dit nu op onze tablet, op de computer of gewoon op televisie is, het aanbod wordt steeds groter. Echter maakt het wel uit op welk apparaat je Netflix wilt kijken. Voor de televisie werkt het namelijk net weer even wat anders dan wanneer je het op de tablet wilt bekijken. Hiervoor hoef je alleen maar een applicatie te downloaden, in te loggen en de film kan beginnen. Maar hoe zit het dan met NetFlix op televisie?

Apple TV

De eerste mogelijkheid is om via Apple TV naar jouw favoriete films en series te kijken. Door middel van een Apple kastje wordt jouw gewone toestel omgetoverd tot Smart TV. Dit kan je heel eenvoudig doen door het kastje aan te sluiten, jouw gegevens in te vullen en verbinding te maken met het internet. Indien je een goedwerkende internetverbinding hebt, kan je NetFlix opstarten en genieten van jouw amusement.

Google Chromecast

Een Google Chromecast werkt net weer even wat anders dan Apple TV. Hier moet je namelijk een USB-stick in de televisie stoppen. De televisie moet wel voorzien zijn van een HDMI-kabel, want via deze manier kan je namelijk NetFlix streamen vanaf je laptop of tablet. Hiervoor geldt wel dat je de applicatie moet downloaden alvorens je een film of serie wilt kijken. Je zet dus als het ware het beeld over vanaf het ene apparaat naar het andere.

Playstation

Mocht je dit allemaal te ingewikkeld vinden dan is het er nog een derde manier om NetFlix om televisie te bekijken, namelijk via de PlayStation. Indien je een PlayStation 3 of 4 hebt, beschik je namelijk al automatisch over de NetFlix applicatie. Het enige wat je dan hoeft ook te doen is deze applicatie op te starten en jouw favoriete film te kiezen. Overigens kan je ook NetFlix bekijken via andere gameconsols, zoals de XBOX en Nintendo Wii.