Eerste hulp bij films streamen

Steeds meer consumenten kiezen voor het streamen van films en series, in plaats van het kopen van losse dvd’s of boxen met series. Niet alleen is het streamen van films en series over het algemeen een stuk goedkoper, ook heb je de keuze uit een breder aanbod! Een van de populairste diensten die het streamen van video’s en series mogelijk maakt is Netflix. Deze dienst komt van oorsprong uit Amerika, maar biedt haar diensten sinds een heel aantal jaren ook in Nederland en andere Europese landen aan. Met Netflix is het mogelijk om voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar films en series te kijken uit het aanbod van deze streamingsdienst.

Anoniem streamen via internet
Niet iedereen vindt het fijn als verschillende instanties kunnen achterhalen, dat je films hebt bekeken via een dienst als Netflix. In dit geval kan het gebruik van een VPN dienst de oplossing bieden! Met een VPN dienst is het mogelijk om anoniem actief te zijn op internet, waarbij diensten niet kunnen zien dat je vanaf een bepaalde locatie naar films of series aan het kijken bent. Het opzetten van een VPN-verbinding kun je zelf doen, maar veel makkelijker is het om gebruik te maken van een dienst die dit aanbiedt. Op internet vind je verschillende VPN diensten.

De werking van een VPN dienst komt er in het kort op neer, dat de VPN dienst je eigen netwerkverbinding via een andere server naar Netflix stuurt. Vervolgens worden de films en series via diezelfde server teruggestuurd, waardoor het voor anderen niet mogelijk is om je IP-adres te achterhalen.

Aanbod bij het kijken bij films en series
Het aanbod aan films en series bij Netflix of een andere aanbieder is vaak relatief groot. De nieuwste films en series ontbreken vaak nog wel in het aanbod, dit kan tot een paar maanden of een jaar duren.