HBO gaat concurrentie aan met Netflix

Je kon er op wachten, maar HBO heeft bekend gemaakt dat het volgend jaar haar kwaliteitsseries ook op de Netflix-manier zal aanbieden. De series zullen bekeken kunnen worden door middel van een online streaming platform. Deze stap betekent een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van de internationale betaalzender die groot werd op de kabel. Amerikaanse mediawatchers zijn het er alvast over eens dat de beslissing het einde van kabel TV zoals we deze op vandaag kennen zal betekenen. Abonnees zullen straks namelijk niet meer verplicht zijn om het volledige pakket af te nemen, alleen de online variant zou dan immers volstaan. Een topman van HBO stelde alvast “door de bekendheid die Netflix heeft weten te verwerven weten we dat de behoefte onder de kijkers groot is”.

Netflix vs HBO?

De keuze van HBO komt absoluut niet uit de lucht gevallen, in tegendeel. Recente cijfers hebben namelijk aangetoond dat meer dan de helft van alle Amerikanen maandelijks naar hun favoriete films en series kijken via streaming-tv. Verwacht wordt dat, dat aantal in de komende jaren alleen nog maar verder zal toenemen tot het zijn absolute hoogtepunt zal bereiken in 2018. Dan zullen naar verwachting zomaar even 175 miljoen Amerikanen gebruikmaken van de dienst.

Wanneer je tot dusver populaire series zoals Game of Thrones, Girls of True Detective in Nederland wou bekijken, dan moest je daarvoor verplicht een beroep doen op de kabelaar. Daarvoor moest dan ook een abonnement worden afgesloten wat gepaard gaat met een stevige kostprijs. Op die kosten kan vanaf volgend jaar aanzienlijk bespaard worden door te kiezen voor een online abonnement op het HBO online streaming platform. Hoewel de prijs tot dusver nog niet bekend is kan worden aangenomen dat deze ergens rond de tarieven van de Netflix abonnementen zal komen te liggen. Op deze manier kan het HBO platform Netflix meteen het vuur aan de schenen leggen en daar worden ze bij Netflix nu alvast een klein beetje bang voor. Naast Netflix is ook Popcorn Time een concurrent geworden van Netflix.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *