Hoe ging het vroeger in de videotheek?

Ik ben nu zelf 30 jaar en ik heb (jawel) de de meegemaakt van de videoband. Het was op dat moment (die periode) altijd super speciaal als ik met het vriendje Hans een film mocht huren en hiervoor geld van moeders kreeg. We huurden dan altijd een film in Amsterdam bij de plaatselijke videotheek (je moest wat zonder netflix). Het liefste enge films. Een leuke was toen de Leprachaun. Dit was een soort groene “milieuzame” kabouter die horror-achtig gemeen was. Het huren was al leuk en een onderneming op zich.

Na enkele jaren ontwikkelde de film huur zich al. Je kon een videoband uit de “muur” huren. Dit was al een mega verandering op zich. Je moet wel even nagaan dat de winkels toen op zondag dicht waren: alleen de snackbar en de videotheek waren open. En nu kon je ook nog eens een keer een film huren uit een muur?

Als ik daaraan terugdenk en nu hoe het nu is sta ik er toch versteld van hoe dingen kunnen veranderen. Als ik nu even een filmpje wil kijken, dan knal ik Netflix aan. Gisteren heb ik nog een horrorfilm aangezet: The Collection, was een leuke horror film. Gewoon het gemak van het doen en laten. Wat een gemak!

Kijk, downloaden is illegaal. Ik snap wel waarom mensen dat doen, maar het is fout. Een film maken is al duur en als mensen er dan ook niet voor willen betalen is dat ook wel apart. Ik denk dan: Stel dat iedereen gewoon zo een Netflix account zou hebben, dan wordt er overal gewoon voor betaald en kunnen er veel meer goede series en films van worden betaald. Uiteindelijk is het toch het kijkplezier waar het om draait? Als niemand zou willen betalen, dan is toch het spoor bijster?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *