Netflix Abonnement

Hierboven zie je de verschillende Netflix abonnementen die je op dit moment af kunt sluiten. Als Netflix gebruiker betaal je een vast bedrag per maand. In ruil daarvoor krijg je toegang tot een enorme database films en series. Hieronder vallen films en series die je ook bij andere diensten kunt streamen, maar Netflix biedt ook exclusieve series die alleen beschikbaar zijn via Netflix. Een bekend voorbeeld hiervan is de serie House of Cards. Netflix heeft op dit moment 36 miljoen abonnees afkomstig uit 40 verschillende landen. In augustus of september van dit jaar wordt Netflix ook in Nederland uitgerold.

Uit welke abonnementen kan ik kiezen?

In de bovenstaande tabel zie je in één overzicht welk Netflix abonnement het beste bij jou past. Netflix biedt op dit moment twee verschillende abonnementen. Met het goedkoopste Netflix abonnement kunnen gebruikers op maximaal 2 apparaten tegelijkertijd een stream bekijken. Je kunt dan bijvoorbeeld tegelijkertijd een film op je TV en op je smartphone draaien. Wie hier niet genoeg aan heeft neemt het duurdere abonnement. Hiermee kun je op maximaal 4 apparaten tegelijkertijd een stream bekijken. Het is niet nodig dat deze apparaten gebruik maken van hetzelfde IP adres of dezelfde Wifi verbinding. Netflix abonnement afsluiten? Bekijk dan ook de actuele Netflix aanbiedingen. Op Netflixclub.nl vind je bovendien het actuele aanbod van Netflix films en Netflix series.

Op de website van Netflix is het mogelijk om een Netflix abonnement direct af te sluiten. Uiteraard is het ook eerst mogelijk om Netflix gratis uit te proberen voor een periode van 30 dagen. Met een Netflix abonnement betaal je een vast bedrag per maand aan de videostreamingdienst. In ruil voor deze maandelijkse afschrijving, krijg je toegang tot een geweldige database aan films en series, van zowel binnen- als het buitenland. Enkele voorbeelden hiervan zijn Breaking Bad, Homeland en meer van dit soort topseries.
Netflix heeft in de wereld momenteel 36 miljoen mensen die een abonnement hebben bij Netflix. Ook in Nederland is de dienst inmiddels uitgerold, en voor Nederland krijg je een speciaal abonnement die geheel gericht is op de Nederlandse abonnee.

Verschillende Netflix abonnementen

Netflix maakt momenteel gebruik van twee soorten abonnementen. Bij het eerste Netflix abonnement, die de goedkoopste van de twee is, kun je als gebruiker op maximaal 2 apparaten tegelijkertijd een stream van Netflix bekijken. Je kunt dan bijvoorbeeld in de ene kamer een serie kijken, en in de andere kamer een film. Wie hier niet voldoende aan heeft, kan gebruik maken van een duurder abonnement op Netflix. Hiermee kun je namelijk op maximaal 4 verschillende apparaten een stream bekijken. Dit geldt zowel voor een apparaat als een televisie, smartphone of tablet. Dus maak nu jouw keuze tussen de goedkoopste of het duurdere Netflix abonnement. Of kies eerst voor de optie om gratis Netflix uit te proberen voor een periode van een maand!

Active abonnementen in Nederland

Zoals gezegd is Netflix in Nederland inmiddels al een tijdje uitgerold, en de streamingdienst wint enorm aan populariteit. Eigenlijk startte de dienst al voortvarend met een hoop nieuwe leden, en het aantal leden is de laatste maanden gestaag doorgegroeid. Op basis van een vragenlijst die werd afgenomen bij 6.600 Nederlanders, concludeerden de mensen van Telecom Paper dat er in augustus 2014 al meer dan één miljoen Nederlanders gebruik maakten van Netflix. Hiervan is een groot deel uiterst tevreden over de dienst, en heeft er voor gekozen om na de gratis proefabonnement blijvend gebruik te maken van Netflix. De kosten hiervoor bedragen in Nederland zo’n 8 euro per maand, een schijntje als je beseft dat het vroeger zo’n 8 euro kostte om één film te huren bij de videotheek. Met Netflix kun je voor dat bedrag een maand lang allerlei series en films bekijken, uiteraard allemaal voorzien van een Nederlandse ondertiteling.

Het gaat volgens Telecompaper hier overigens niet om het aantal Nederlanders dat zelf zo’n abonnement heeft, maar om het totale aantal personen die gebruik kan maken van de dienst. Ook partners, kinderen en/of huisgenoten werden dus meegerekend. Verwacht wordt dat het huidige aantal mensen die gebruik maken van Netflix, zo’n één miljoen, de komende jaren snel zal stijgen naar de twee miljoen of zelfs meer gebruikers. Dit zal worden versterkt door het Netflix aanbod, die de komende jaren allemaal maar zal toenemen in Nederland.