Netflix in Augustus of September naar Nederland

Goed nieuws voor alle Nederlanders die al even naar Netflix uitkijken. De in Amerika razend populaire streaming filmdienst komt in augustus of september van dit jaar naar Nederland. Dat blijkt uit een brief van Netflix aan investeerders van het bedrijf. In de brief zijn de kwartaalcijfers van Netflix gepubliceerd maar wordt ook vermeld dat Netflix in het derde kwartaal van 2013 wordt gelanceerd in Nederland. Een eerdere officiele aankondiging van het Amerikaanse bedrijf suggereerde dat Netflix pas aan het einde van 2013 in Nederland wordt uitgerold, maar volgens de brief zal dit dus een paar maanden eerder zijn.

In de brief van Netflix richting haar investeerders wordt onder andere gemeld dat Netflix verwacht dat hun internationale abonneebestand in het derde kwartaal van 2013 sneller zal groeien dan in het derde kwartaal van 2012. Een reden hiervoor is dat Netflix in dit derde kwartaal in Nederland wordt gelanceerd. CEO Reed Hastings en CFO David Wells schrijven verder dat zij Nederland als een opstapje zien naar andere markten.

Verder wordt in de brief vermeld dat Netflix hard werkt aan nieuwe ‘Originals’. Originals zijn programma’s die exclusief door Netflix worden gedistribueerd. Een goed voorbeeld hiervan is de eigen serie House of Cards waarin Kevin Spacey de hoofdrol vertolkt. Deze serie werd vorige week genomineerd voor liefst negen Emmy’s.