Netflix nog steeds meest bezocht vanaf Apple computers

Dat Netflix een van de, zo niet de populairste aanbieder van video on demand is in Nederland staat buiten kijf. Hoewel de videodienst de afgelopen jaren concurrentie heeft gekregen van Videoland en bijvoorbeeld Pathé Thuis, blijft de populariteit van Netflix ongekend groot. Het merendeel van de gebruikers van Netflix gebruikt de dienst vanaf Apple computers blijkt uit onderzoek. Naast Apple computers worden ook de iPad en de iPhone veel gebruikt voor het kijken van series en films uit de database van Netflix.

Wat maakt een Apple computer zo populair voor Netflix-gebruikers?
Zo populair als Netflix is, zo populair zijn ook de computers van Apple! De Apple computers bieden een zeer scherp beeld, waarop het kijken van films en series een ware beleving is. Ook de lange batterijduur van een Apple computer is een veelgehoord argument om Netflix via een Apple computer te bekijken. Bij veel andere laptops is de batterij van de laptop binnen een korte tijd leeg, waardoor je Netflix niet zonder netstroom kunt gebruiken. Dit is zeker in de zomer erg vervelend, als je films en series in de tuin wilt kunnen bekijken.

Apple TV gebruiken om te streamen vanaf een Apple computer
Daarbij zijn Apple computers via Apple TV geschikt voor het streamen van Netflix naar een televisie, waarop de Netflix-app bijvoorbeeld niet geïnstalleerd kan worden. Zo kun je met de combinatie van Apple TV en een Apple computer alsnog naar je favoriete series en films kijken via de televisie.

Op een Apple computer kun je Netflix openen via je browser, waar je ook de verschillende accounts voor Netflix kunt beheren, en via een app. Over het algemeen is het voor Apple computers aan te raden om films en series te kijken via de app, omdat dit de computer minder zwaar belast.

Bron: Appleimackopen.nl