Netflix TV Shows

Netflix TV Shows is een veelgebruikte term die eigenlijk hetzelfde betekent als Netflix series. Vooral op Amerikaanse en andere buitenlandse websites, blogs en fora kom je de term Netflix TV Show waarschijnlijk regelmatig tegen. In Nederland gebruiken we meestal gewoon de term Netflix series.

Bij Netflix TV Shows wordt vaak onderscheid gemaakt tussen twee verschillende TV Shows. Allereerst zijn er de ‘algemene’ TV Shows die worden uitgezonden door Netflix, maar ook door andere omroepen en streamingdiensten. Daarnaast zijn er de exclusieve Netflix TV Shows die door Netflix zelf geproduceerd worden en vaak alleen te zien zijn via Netflix. De laatste jaren komen er steeds zeer succesvolle TV Shows uit de koker van Netflix. Bekende voorbeelden zijn House of Cards, de komedieserie Arrested Development en de vrouwengevangenis serie Orange Is The New Black. Het unieke aan de TV Shows ontwikkeld door Netflix is dat vaak alle afleveringen in één keer online komen. Zo hoeven gebruikers niet steeds een week of langer te wachten op een nieuwe aflevering van hun favoriete serie. Gebruikers kunnen, als zij dat willen, alle afleveringen in één keer achter elkaar doorkijken. Deze feature past helemaal in de visie van Netflix waarin de gebruiker volledig centraal staat. Als Netflix abonnee kijk jij naar je favoriete series waar en wanneer jij dat wil op het device wat jou op dat moment het beste schikt.

Een bekend alternatief voor Netflix is overigens Stremio. Bekijk de website voor meer informatie. Zie ook Wij houden van Films voor meer informatie over nieuwe films.