Android mediaplayer: hoe werkt het?

Android mediaplayers bestaan er in verschillende soorten en maten. Over het algemeen is de manier waarop u met een Android mediaplayer werkt echter hetzelfde. U kunt met een Android mediaplayer zelf bepalen wat u kijkt, op allerlei verschillende manieren.

 

Alles kijken wat u wilt zien

Het principe van een mediaplayer zit hem in het kijken waar u zin in heeft. Zo kunt u een mediaplayer aansluiten op onder andere NPO, Spotify, Horizon, Facebook, Chrome, VPN, Android TV Apps, Netflix, Popcorn Time en tal van andere toepassingen. Bij de meeste Android mediaplayers is het mogelijk om dit in HD-4K Ultra HD te doen of in ieder geval high definition. Belangrijk aan een Android mediaplayer is de snelheid waarmee het streamen plaatsvindt.

 

Android mediaplayer en WiFi

Om uw Android mediaplayer optimaal te laten functioneren is het belangrijk om supersnelle WiFi te gebruiken. Zo weet u zeker dat het streamen feilloos plaatsvindt en er geen haperingen mogelijk zijn. Om de verbindingen zo snel mogelijk te maken heeft u een HDMI-aansluiting op uw televisie nodig en WiFi. Eventueel kunt u ook een internetkabel gebruiken wanneer er geen hoge snelheden met WiFi worden bereikt.

 

Voordeel van streamen via Android mediaplayer

Streamen is helemaal gratis en volledig legaal. Zeker wanneer u uw mediaplayer aan gratis mediabronnen aansluit is het mogelijk om op een voordelige manier van televisie, muziek en andere media te genieten. Wanneer u een geschikte Android mediaplayer vindt is het raadzaam om de beoordelingen van gebruikers te controleren. Zo weet u zeker of uw Android mediaplayer aan de verwachtingen voldoet.

Eerste hulp bij films streamen

Steeds meer consumenten kiezen voor het streamen van films en series, in plaats van het kopen van losse dvd’s of boxen met series. Niet alleen is het streamen van films en series over het algemeen een stuk goedkoper, ook heb je de keuze uit een breder aanbod! Een van de populairste diensten die het streamen van video’s en series mogelijk maakt is Netflix. Deze dienst komt van oorsprong uit Amerika, maar biedt haar diensten sinds een heel aantal jaren ook in Nederland en andere Europese landen aan. Met Netflix is het mogelijk om voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar films en series te kijken uit het aanbod van deze streamingsdienst.

Anoniem streamen via internet
Niet iedereen vindt het fijn als verschillende instanties kunnen achterhalen, dat je films hebt bekeken via een dienst als Netflix. In dit geval kan het gebruik van een VPN dienst de oplossing bieden! Met een VPN dienst is het mogelijk om anoniem actief te zijn op internet, waarbij diensten niet kunnen zien dat je vanaf een bepaalde locatie naar films of series aan het kijken bent. Het opzetten van een VPN-verbinding kun je zelf doen, maar veel makkelijker is het om gebruik te maken van een dienst die dit aanbiedt. Op internet vind je verschillende VPN diensten.

De werking van een VPN dienst komt er in het kort op neer, dat de VPN dienst je eigen netwerkverbinding via een andere server naar Netflix stuurt. Vervolgens worden de films en series via diezelfde server teruggestuurd, waardoor het voor anderen niet mogelijk is om je IP-adres te achterhalen.

Aanbod bij het kijken bij films en series
Het aanbod aan films en series bij Netflix of een andere aanbieder is vaak relatief groot. De nieuwste films en series ontbreken vaak nog wel in het aanbod, dit kan tot een paar maanden of een jaar duren.

 

Ook met sim only kan je gewoon Netflix kijken!

Veel consumenten denken dat het met een sim only abonnement niet mogelijk is om gebruik te maken van applicaties als Netflix en Videoland buiten WiFi-netwerken om. Dit is echter een gedachte die niet klopt! Ook met een sim only abonnement kun je namelijk films en series bekijken in de trein, tijdens een pauze of bij een college. Het is afhankelijk van het type sim only abonnement wat je hebt, of het kijken van films en series buiten WiFi-netwerken om aan te raden is. Zeker bij een bundel met relatief weinig mobiele data kan dit namelijk erg snel gaan, waardoor de kosten buiten je bundel behoorlijk op kunnen lopen. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor abonnementen met een toestel, die ook niet in alle gevallen toereikend zijn om films uit te kijken op je mobiele telefoon.

Wanneer kan ik films en series via Netflix kijken?
Voor het kijken van films en series via Netflix heb je voornamelijk veel mobiele data nodig. Bij het afsluiten van een sim only abonnement kun je de bundel vaak zelf samenstellen, zodat je kunt kiezen voor weinig belminuten en veel mobiele data. Om niet direct door je bundel heen te zijn na het kijken van een film of serie, is het aan te raden om in ieder geval twee tot vier gigabyte aan mobiele data te kiezen. Des te meer mobiele data je hebt, des te meer films en series je logischerwijs ook via Netflix kunt bekijken.

Wanneer je toegang hebt tot een WiFi-netwerk is het aan te raden om hier gebruik van te maken voor het bekijken van films en series. Zo voorkom je dat de kosten buiten je bundel om hoog oplopen!

Netflix kijken met sim only op een tablet
Sim only abonnementen zijn niet alleen voor mobiele telefoons beschikbaar, je kunt ze ook afsluiten voor het kijken van Netflix op een tablet.

Netflix nog steeds meest bezocht vanaf Apple computers

Dat Netflix een van de, zo niet de populairste aanbieder van video on demand is in Nederland staat buiten kijf. Hoewel de videodienst de afgelopen jaren concurrentie heeft gekregen van Videoland en bijvoorbeeld Pathé Thuis, blijft de populariteit van Netflix ongekend groot. Het merendeel van de gebruikers van Netflix gebruikt de dienst vanaf Apple computers blijkt uit onderzoek. Naast Apple computers worden ook de iPad en de iPhone veel gebruikt voor het kijken van series en films uit de database van Netflix.

Wat maakt een Apple computer zo populair voor Netflix-gebruikers?
Zo populair als Netflix is, zo populair zijn ook de computers van Apple! De Apple computers bieden een zeer scherp beeld, waarop het kijken van films en series een ware beleving is. Ook de lange batterijduur van een Apple computer is een veelgehoord argument om Netflix via een Apple computer te bekijken. Bij veel andere laptops is de batterij van de laptop binnen een korte tijd leeg, waardoor je Netflix niet zonder netstroom kunt gebruiken. Dit is zeker in de zomer erg vervelend, als je films en series in de tuin wilt kunnen bekijken.

Apple TV gebruiken om te streamen vanaf een Apple computer
Daarbij zijn Apple computers via Apple TV geschikt voor het streamen van Netflix naar een televisie, waarop de Netflix-app bijvoorbeeld niet geïnstalleerd kan worden. Zo kun je met de combinatie van Apple TV en een Apple computer alsnog naar je favoriete series en films kijken via de televisie.

Op een Apple computer kun je Netflix openen via je browser, waar je ook de verschillende accounts voor Netflix kunt beheren, en via een app. Over het algemeen is het voor Apple computers aan te raden om films en series te kijken via de app, omdat dit de computer minder zwaar belast.

Bron: Appleimackopen.nl

Lange accuduur bij gebruik Netflix

Een ontzettend populaire dienst in ontzettend veel landen is het gebruiken van Netflix. Dit is een online dienst waarbij je gemakkelijk films en series kunt bekijken. Voor een maandelijks bedrag is het mogelijk om je eigen profiel aan te maken en onbeperkt films en series te bekijken die zij aanbieden. Het maandelijkse bedrag is relatief laag voor wat je ervoor terugkrijgt en tevens is het mogelijk om de kosten te delen. Zo kan je een abbonement afsluiten en met meerdere personen kijken en ook de kosten delen. Kortom is Netflix een ontzettend makkelijke en leuke dienst die het mogelijk maakt om online films en series te bekijken. Daarnaast kan je gebruik maken van Netflix op tal van verschillende apparaten. Denk hierbij aan een televisie, computer, laptop, smartphone of tablet. Onderweg is het ook mogelijk om gebruik te maken van Netflix. Zo zie je tegenwoordig veel mensen in de trein bijvoorbeeld gebruik maken van de app. Er zitten behoorlijk veel positieve aspecten aan het gebruiken en aanschaffen van Netflix, maar toch is het ook niet altijd even handig. Het bekijken van een film of serie op je laptop, smartphone of tablet zorgt er  namelijk voor dat je batterij behoorlijk snel leeg kan gaan. Er zijn gelukkig manieren om ervoor te zorgen dat je accuduur nog steeds lang is en ook bij het gebruik van Netflix, zo heb je de powerbank die garant staat voor een langere accuduur.

Het gebruiken van een powerbank

Wil je graag Netflix kijken dan dien je wel een redelijk volle batterij te hebben. De app vraagt namelijk wel wat van de accu. Een makkelijke manier om een lege accu tegen te gaan is het gebruiken van een powerbank. Dit apparaat is een externe batterij die je elektronische apparaat snel weer kunt opladen. Een powerbank verschilt vaak in capaciteit en de snelheid van laden. Een hoge capaciteit maakt het mogelijk om een accu weer volledig op te laden. Een minder sterke powerbank kan bijvoorbeeld een smartphone net aan opladen. Een sterke powerbank met meer capaciteit is juist in staat om een smartphone meerdere keren op te laden of om een tablet of laptop op te laden. Netflix is een fantastische dienst, maar eet wel energie. Om die reden kan het verstandig zijn om een externe batterij te gebruiken. Zo kan je onderweg of thuis heel gemakkelijk je apparaat weer opladen en zit je niet de rest van de dag zonder batterij. Uiteraard kun je zo ook lekker zonder zorgen Netflix kijken.

Netflix kijken via je computer

Het huren van films en het kopen van dvd’s is behoorlijk afgenomen sinds een aantal jaren. Technologische veranderingen volgen elkaar in een rap tempo op en ook op het gebied van films kijken. Zo kijken mensen niet alleen meer films op hun tv, maar ook op hun computer, laptop, smartphone of tablet. Daarnaast is de markt ook flink veranderd door de opkomst van Netflix. Dit bedrijf biedt een online dienst aan, waarbij het mogelijk is om films en series te kijken. Voor een vast bedrag per maand krijg je een flink assortiment aan series en films waar je uit kunt kiezen die je per direct kunt bekijken. Het grote voordeel van netflix is dat het heel gemakkelijk werkt en je een abonnement kunt nemen met meerdere personen. Zo ben je niet veel geld kwijt en kun je heel gemakkelijk gebruik maken van hun dienst op vrijwel elk apparaat. Zo zie je dat veel mensen het gebruiken voor hun tv, maar ook onderweg in de trein bijvoorbeeld is het mogelijk om gebruik te maken van netflix op de laptop, smartphone of tablet. Er is tevens een netflix app die je kunt downloaden voor je smartphone of tablet, maar is vaak ook beschikbaar op de meeste televisies.

Computer kopen met Netflix

Wanneer je een netflix abonnement koopt, kun je dus heel gemakkelijk voor een lage prijs online films en series kijken. Eigenlijk kun je steeds meer met de computer en begint de televisie haar bijzondere voordeel te verliezen. Een computer kopen (klik hier) is geen onverstandig idee, aangezien je zodoende ook televisie, films en series kunt bekijken. Zo heb je eigenlijk ook gewoon een televisie tot je beschikking, omdat je vrijwel elk programma en film ook op de computer kunt bekijken. Een computer kopen is vaak op het gebied van prijs vrij gelijk aan de televisie en met een goedkoop netflix abonnement heb je eigenlijk de beschikking over een televisie met uiteraard alle voordelen en mogelijkheden van een computer. Netflix op de computer werkt heel makkelijk. Zo kan je gewoon naar de website gaan en klik je op je eigen profiel. Zo zie je snel wat op je kijklijst staat en met welke films of series je bezig was. Daarnaast kun je de website ook als snelkoppeling op je bureaublad zetten, waardoor je ook een soort app hebt op je computer. Een computer kopen met windows 8 of hoger beschikt ook over een netflix app.

3 mogelijkheden om NetFlix op televisie te bekijken

Tegenwoordig beschikken we over de mogelijkheid om overal Netflix te kijken. Of dit nu op onze tablet, op de computer of gewoon op televisie is, het aanbod wordt steeds groter. Echter maakt het wel uit op welk apparaat je Netflix wilt kijken. Voor de televisie werkt het namelijk net weer even wat anders dan wanneer je het op de tablet wilt bekijken. Hiervoor hoef je alleen maar een applicatie te downloaden, in te loggen en de film kan beginnen. Maar hoe zit het dan met NetFlix op televisie?

Apple TV

De eerste mogelijkheid is om via Apple TV naar jouw favoriete films en series te kijken. Door middel van een Apple kastje wordt jouw gewone toestel omgetoverd tot Smart TV. Dit kan je heel eenvoudig doen door het kastje aan te sluiten, jouw gegevens in te vullen en verbinding te maken met het internet. Indien je een goedwerkende internetverbinding hebt, kan je NetFlix opstarten en genieten van jouw amusement.

Google Chromecast

Een Google Chromecast werkt net weer even wat anders dan Apple TV. Hier moet je namelijk een USB-stick in de televisie stoppen. De televisie moet wel voorzien zijn van een HDMI-kabel, want via deze manier kan je namelijk NetFlix streamen vanaf je laptop of tablet. Hiervoor geldt wel dat je de applicatie moet downloaden alvorens je een film of serie wilt kijken. Je zet dus als het ware het beeld over vanaf het ene apparaat naar het andere.

Playstation

Mocht je dit allemaal te ingewikkeld vinden dan is het er nog een derde manier om NetFlix om televisie te bekijken, namelijk via de PlayStation. Indien je een PlayStation 3 of 4 hebt, beschik je namelijk al automatisch over de NetFlix applicatie. Het enige wat je dan hoeft ook te doen is deze applicatie op te starten en jouw favoriete film te kiezen. Overigens kan je ook NetFlix bekijken via andere gameconsols, zoals de XBOX en Nintendo Wii.

Wat moet u doen als u geen verbinding heeft met NetFlix?

Kent u het gevoel dat u helemaal geïnstalleerd voor uw mobiele apparaat zit om een film te kijken via NetFlix en dat u opeens geen verbinding krijgt als u wilt starten? Wat moet u in zo’n geval doen? U wilt natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost, want u wilt natuurlijk gewoon ongestoord een film kijken zonder last te hebben van storingen of andere netwerkproblemen. PCService legt uit wat u dan moet doen.

Internetverbinding

Indien u geen verbinding krijgt met Netflix, zal u eerst uw internetverbinding moeten controleren. Hoe doet u dat? Start uw PC of laptop op en probeer verbinding te maken met een willekeurige website. Als deze niet wordt geladen weet u dat het aan de internetverbinding ligt. Probeer in dat geval uw Wi-Fi verbinding te testen. Zet deze, wacht een minuutje en schakel deze weer in. Mocht u nog steeds geen verbinding krijgen, dan heeft u last van een dieper liggend probleem.

Datum/tijd aanpassen

Wat kan het probleem dan zijn? Misschien is er iets mis met de datum/tijd. Het kan nog weleens voorkomen dat er een andere datum staat aangegeven en dat de film het daarom niet doet. Om deze aan te passen moet u naar de ‘Instellingen’ van het beginscherm gaan. Zoek vervolgens op waar u de datum/tijd kunt aanpassen en controleer of deze goed staat. Wanneer dat het geval is, kunt u proberen om de film nogmaals te starten. Maar wat als dat niet het probleem is?

Opnieuw installeren

Mocht dat nog steeds niet de oplossing zijn dan kunt u proberen om NetFlix opnieuw te installeren. Verwijder de applicatie en zoek deze opnieuw op via de Store. Wanneer de applicatie is geïnstalleerd, voert u opnieuw uw gegevens in meld u aan. Doet NetFlix het nu wel? Zo nee, schakel dan een expert in die u kunt helpen met dit probleem.

Gratis Films en Series kijken met Popcorn Time

Met Popcorn Time kijk je volledig gratis naar je favoriete films en serie’s. Het veelbesproken stukje software wordt regelmatig offline gehaald door ‘piraterijbestrijders’ als stichting Brein. Toch duikt er telkens weer een nieuwe versie op die steeds slimmer te werk gaat, en de privacy van de gebruikers nóg beter afschermt.

De nieuwste release van Popcorn Time, genaamd Torrents Time, maakt het zelfs mogelijk om films en serie’s direct vanuit je browser te streamen. Volgens de makers is het kijken van films en serie’s op deze manier niet illegaal. Er worden immers geen bestanden op de harde schijf van de gebruiker opgeslagen.

Wil jij ook gratis films en serie’s kijken? Download Popcorn Time!

Netflix vanaf 11 september in Nederland

Streamdienst Netflix zal naar alle waarschijnlijkheid op 11 september 2013 geïntroduceerd worden in Nederland. Diverse Nederlandse journalisten hebben een uitnodiging ontvangen voor een Netflix evenement die op deze dag plaatsvindt. Eerder werd al duidelijk dat Netflix in het derde kwartaal van 2013 naar Nederland zal komen, later doken berichten op dat dit in augustus of september moet zijn, en nu lijkt de kogel dus eindelijk door de kerk.

De komst van Netflix naar Nederland op 11 september is nog niet bevestigd door het Amerikaanse bedrijf. Ook is er nog niets officieels bekend over Netflix prijzen. Vermoedelijk gaat een abonnement €7,99 per maand kosten. Een andere grote vraag is welke films en series beschikbaar worden voor Nederlandse abonnees. Bekend is dat geen enkel ander land zo veel titels aanbiedt als Netflix Amerika.  Nederland is het zevende Europese land waar Netflix wordt uitgerold. Voor geïnteresseerden biedt Netflixclub.nl bovendien alle informatie over Netflix abonnementen.