Vind de streamingdienst die bij jou past

Je kent het wel, je hebt een feestje en het gaat weer eens over de nieuwste series en films op Netflix. Al snel wisselt het onderwerp naar een leuke serie op Videoland en weer een ander kijkt liever een film op Pathé thuis. Natuurlijk wil je het liefste al deze series en films bekijken maar je bent natuurlijk niet van plan om allerlei abonnementen af te sluiten. Op VideoVip.nl vergelijk je eenvoudig en snel verschillende streamingdiensten in Nederland. Zo vind je eenvoudig en snel welke streamingdienst het beste aansluit op jouw wensen en verwachtingen. 

De meest populaire streamingdienst

Hoewel Netflix momenteel nog de meeste populaire streamingdienst lijkt in Nederland, lijkt het marktaandeel van Videoland snel te stijgen. Het grootste verschil tussen deze concurrenten is hoofdzakelijk het aanbod. Netflix is een grote internationale speler, dit is terug te zien in het aanbod van series en films. Je vind op Netflix een groot aanbod films en series, zowel Nederland als Engels gesproken. Echter is het aanbod Nederlandse films en series op Videoland aanzienlijk groter. Dit komt mede doordat de streamingdienst onderdeel is van het Nederlandse RTL, wat we natuurlijk kennen van de bekende televisiekanalen.  

Kijk, vergelijk en probeer

Om tot de conclusie te komen welke streamingdienst het beste bij jou past is het aan te raden om ten eerste een kijkje te nemen op VideoVip.nl. Vermoed je dat je jouw favoriete streamingdienst hebt gevonden? Dan is het bijna altijd mogelijk om tegen een minimale vergoeding een proefperiode te starten.  Zo kijk je bij Netflix 30 dagen onbeperkt films en series tegen een vergoeding van slechts 1 eurocent. Stop je de proefperiode tijdig? Dan ben je niet verplicht? Stop je de proefperiode niet? Dan wordt het maandelijkse tarief automatisch afgeschreven van je bankrekening. Uiteraard ontvang je tijdig een melding wanneer je proefperiode dreigt af te lopen. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan.

Netflix is verleden tijd: hier wat gratis alternatieven

Netflix is ​​een van de meest populaire websites waarmee u veel films en tv-programma’s online kunt bekijken. Wanneer u praat over online videostreaming, denken de meesten dat u Netflix niet kunt missen. Het ondersteunt zelfs een mobiele app waarmee je video’s kunt streamen vanuit het comfort van je mobiele apparaat. Netflix is ​​echter niet de enige site waarop u altijd kunt vertrouwen. 

Het is echter niet uw enige streamingkeuze. Er zijn verschillende alternatieven – zowel gratis als betaald – die uw keuzes voor films en tv-shows aanzienlijk kunnen vergroten.

Websites om gratis films op te kijken

In de laatste jaren zijn er veel websites gekomen waarop het mogelijk is om gratis films te kijken. Het enige wat hier vaak bij komt kijken is dat u wordt doodgespamd met advertenties, maar daar hebben we natuurlijk de AdBlocker voor. Hier zijn een paar websites om gratis films op te kijken.

Sony Crackle

Sony Crackle, wat echt een onderdeel is van Sony, maakt het mogelijk om 100% legaal en gratis films en series te streamen. De enige catch is dat je film vaak onderbroken zal worden door irritante reclames, maar het is ten minste wel een gratis alternatief voor Netflix.

Popcorn Time (App)

De app van Popcorn Time is niet legaal, maar wel één van de beste alternatieven voor Netflix. Het film en series aanbod in deze app is enorm, het bevat bijna alles van films uit 1980 tot de nieuwste releases. Let wel op: ik raad iedereen die Popcorn Time gebruikt aan om een VPN te gebruiken om jezelf zo goed mogelijk te beschermen.

Viewster

Viewster is een andere gratis streamingoptie met een voordeel: u hoeft niet te registreren om te beginnen met het bekijken van uw favoriete film of serie. Klik gewoon op een filmtitel en u kunt beginnen.

De kwaliteit bij Viewster is redelijk, maar niet wat u zou vinden met Netflix of andere betaalde streamingservices. Aangezien het bedrijf in Zwitserland is gevestigd, zult u waarschijnlijk veel films tegenkomen waarvan u nog nooit hebt gehoord.

VPN: Netflix aanbod van de VS bekijken

Wil jij ook meerdere seizoenen, series en films kunnen kijken op Netflix? Het aanbod in Nederland is een stuk kleiner dan het aanbod van de Amerikaanse Netflix. Zo kun je al gauw een aantal seizoenen achterlopen van jouw favoriete serie en spoileralerts ontvangen van Amerikaanse fans. Wil jij ook meer kunnen kijken met Netflix? Dan kan een VPN verbinding helpen. Lees gauw verder waarom dit de oplossing is voor jou!

Wat doet een VPN?
Een VPN maakt het mogelijk om een anonieme verbinding tot stand te brengen. Je kunt zelf bepalen vanuit welk land jij zogenaamd gebruik maakt van het netwerk. Aangezien je Netflix uit Amerika alleen kunt kijken wanneer je in Amerika bent, kun je dit met een VPN oplossen. Stel jouw netwerk in alsof je het vanuit Amerika gebruikt. Je kunt vervolgens gewoon inloggen op de Amerikaanse Netflix.

Bekijk Netflix uit Amerika
Je hoeft dus helemaal niet te wachten tot er een nieuw seizoen van jouw favoriete serie wordt toegevoegd aan jouw Nederlandse Netflix. Is het nieuwe seizoen al uit of staan er nieuwe films op de Amerikaanse Netflix? Bekijk dan of deze verbinding iets is voor jou. Je kunt dan eindeloos al jouw favoriete series en films kijken.

Echter zijn niet alle VPN providers geschikt voor Netflix de beste vpn voor Netflix is niet makkelijk te vinden daarom hebben wij drie opties voor u uitgekozen.

Geniet van het ruime aanbod van de Amerikaanse Netflix . Zo hoef je nooit meer iets te missen, lang te wachten en wordt je niet teleurgesteld door spoilers. Je kunt vanuit Nederland gewoon Amerikaanse Netflix kijken dankzij deze verbinding. Zo is jouw netwerkverbinding anoniem en bepaal je zelf vanuit welk land jij het netwerk gebruikt.

Popcorn Time: De illegale concurrent van Netflix?

Netflix is razend populair in Nederland, meer dan één miljoen mensen kijken naar de videostreamingdienst, die ongeveer €8,- per maand kost. Een klein bedrag, voor een geweldige service. Zo kun je allerlei films en series direct bekijken op je computer, laptop, smartphone, tablet of smart-tv. Het overgrote deel van de gebruikers blijft na het gratis Netflix abonnement van 30 dagen de dienst ook trouw. De laatste tijd zijn er echter steeds meer mensen die enthousiast zijn van Popcorn Time, een vergelijkbare dienst. Popcorn Time is echter geheel gratis, maar helaas wel zeer illegaal.

Wat is Popcorn Time?

Popcorn Time is een video streamingdienst die het torrent netwerk gebruik voor de laatste films en series. Deze films en series hoeven niet meer gedownload te worden zoals men gewend is bij torrents, maar deze films en series kunnen direct bekeken worden in Popcorn Time. Het is eenvoudig; je download Popcorn Time, je installeert het programma en vervolgens zie je allerlei dvd-hoezen van de laatste films en series. Tevens zijn deze video’s ondertiteld in verschillende talen, waaronder het Nederlands.

Is Popcorn Time wel legaal?

Heel veel mensen zijn enorm enthousiast over Popcorn Time, omdat de dienst gratis is en er films op te vinden zijn die nog niet beschikbaar zijn in Netflix. Maar pas op: Popcorn Time is zeer illegaal. Zo is het downloaden van auteursrechtelijk materiaal strafbaar, maar ook het uploaden daarvan. Beide handelingen voer je (automatisch) uit wanneer je gebruik maakt van Popcorn Time. Hoewel het programma inmiddels een VPN client heeft ingebouwd, waardoor je ip-adres verborgen blijft, is het niet uit te sluiten dat je gegevens ooit onder juridische dwang bekend worden gemaakt. Het gebruik van Popcorn Time is dan ook geheel op eigen risico. Hoewel het risico op een daadwerkelijke boete of straf verwaarloosbaar klein is, dien je hier toch rekening mee te houden. Uiteraard is Netflix een veel betere optie. Je betaalt dan wel een klein bedrag per maand, maar je hebt de beschikking over films en volledige seizoenen van series, in zeer hoge kwaliteit.

HBO gaat concurrentie aan met Netflix

Je kon er op wachten, maar HBO heeft bekend gemaakt dat het volgend jaar haar kwaliteitsseries ook op de Netflix-manier zal aanbieden. De series zullen bekeken kunnen worden door middel van een online streaming platform. Deze stap betekent een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van de internationale betaalzender die groot werd op de kabel. Amerikaanse mediawatchers zijn het er alvast over eens dat de beslissing het einde van kabel TV zoals we deze op vandaag kennen zal betekenen. Abonnees zullen straks namelijk niet meer verplicht zijn om het volledige pakket af te nemen, alleen de online variant zou dan immers volstaan. Een topman van HBO stelde alvast “door de bekendheid die Netflix heeft weten te verwerven weten we dat de behoefte onder de kijkers groot is”.

Netflix vs HBO?

De keuze van HBO komt absoluut niet uit de lucht gevallen, in tegendeel. Recente cijfers hebben namelijk aangetoond dat meer dan de helft van alle Amerikanen maandelijks naar hun favoriete films en series kijken via streaming-tv. Verwacht wordt dat, dat aantal in de komende jaren alleen nog maar verder zal toenemen tot het zijn absolute hoogtepunt zal bereiken in 2018. Dan zullen naar verwachting zomaar even 175 miljoen Amerikanen gebruikmaken van de dienst.

Wanneer je tot dusver populaire series zoals Game of Thrones, Girls of True Detective in Nederland wou bekijken, dan moest je daarvoor verplicht een beroep doen op de kabelaar. Daarvoor moest dan ook een abonnement worden afgesloten wat gepaard gaat met een stevige kostprijs. Op die kosten kan vanaf volgend jaar aanzienlijk bespaard worden door te kiezen voor een online abonnement op het HBO online streaming platform. Hoewel de prijs tot dusver nog niet bekend is kan worden aangenomen dat deze ergens rond de tarieven van de Netflix abonnementen zal komen te liggen. Op deze manier kan het HBO platform Netflix meteen het vuur aan de schenen leggen en daar worden ze bij Netflix nu alvast een klein beetje bang voor. Naast Netflix is ook Popcorn Time een concurrent geworden van Netflix.

Produceert Netflix binnenkort ook eigen Nederlandse dramaserie?

We weten inmiddels dat Netflix er niet alleen voor kiest om bestaande series van derden aan te bieden via haar online streamingplatform, maar dat het daarnaast ook kwalitatieve series van eigen makelij aanbiedt. In een recent interview met de website Nu.nl werd duidelijk dat Netflix ook een Nederlandse dramaserie wel zou zien zitten. Dit kreeg de website te horen van niemand minder dan Reed Hastings, de oprichter van Netflix. “Hoewel we er voor open staan is het vooral noodzakelijk om eerst de juiste serie te vinden. We moeten er namelijk voor zorgen dat we een serie produceren die niet alleen voor de mensen in Nederland, maar wel voor kijkers over de hele wereld interessant is. We denken daarbij bijvoorbeeld aan een variant op de Franse Netflix-serie Marseille. Of wat te denken van over een Nederlandse variant op de Noord-Amerikaanse serie Lilyhammer. Het zijn stuk voor stuk interessante mogelijkheden die we in de toekomst beslist verder zullen bekijken”, aldus nog Hastings.

Eigen Netflix series in Nederland

Toen Netflix op de Nederlandse markt verscheen was het diezelfde Hastings die stelde dat er doelbewust voor was gekozen om in te zetten op Scandinavische misdaadseries en documentaires. Volgens het kijkgedrag van de Nederlanders zou dit de interessantste en meest voor de hand liggende keuze geweest zijn. “We hadden in eerste instantie gedacht dat de smaak van Nederlandse kijkers wat kunstzinniger zou zijn. Nu blijkt echter dat deze erg lijkt op de smaak van kijkers uit andere landen”, aldus wederom Hastings.

Op moment van schrijven telt Netflix Nederland ongeveer zo’n klein miljoen gebruikers. Hastings liet op het eind van het interview nog weten zeer tevreden te zijn met de geboekte cijfers in Nederland. Wie weet als dat aantal nog verder oploopt dat we dus in de nabije toekomst ook een echte Nederlandse Netflix dramaserie mogen verwachten! Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Marvel kondigt vijf exclusieve series aan voor Netflix

Een medewerker van Netflix zei ooit, “de kracht van een platform schuilt in de exclusiviteit er van” en aan deze stelling wordt tot op vandaag vastgehouden. Marvel heeft namelijk bekend gemaakt dat het vijf van haar superhelden series exclusief zal laten streamen via Netflix. Dit werd bekend gemaakt door hoofd van Marvel Televisie en product van Daredevil Jeph Loeb. Loeb deed deze bekendmaking tijdens het populaire evenement Comic Con dat plaatsvond in New York. Tijdens een interview werd kenbaar gemaakt dat Daredevil (waarvan eerder reeds bekend was dat het de weg naar Netflix zou vinden) slechts één van de vijf series zal zijn die exclusief zullen worden uitgezonden op Netflix. Meteen werden ook de andere namen bekend gemaakt. Het gaat om Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en The Defenders.

Eerste beelden Marvel op Netflix

Tijdens het interview werd speciale aandacht besteed aan de serie Daredevil waar meteen ook de eerste beelden van werden getoond. De cast van de serie ziet er in ieder geval goed uit met namen zoals Bob Gunten, Vondie Curtis-Hall, Ayelet Zurer en Vincent d’Onofrio. Zurer deed eerder al mee in die andere superheldenfilm Man of Steel. Het hoeft verder niet te verbazen dat Charlie Cox de rol van Daredevil op zich zal nemen. Een opvallende naam in het rijtje is wel True Blood-actrice Deborah Ann Woll. Welke rol zij precies zal gaan spelen is tot dusver wel nog niet bekend.

Wanneer verschijnt het?
Aan het eind van het interview werd nog aangegeven dat Daredevil ergens in de loop van 2015 op Netflix zal verschijnen. Wanneer dat precies zal gebeuren blijft vooralsnog gissen. Ook wanneer de vier andere aangekondigde series de weg naar Netflix zullen vinden blijft vooralsnog raden geblazen. Eén ding staat in ieder geval wel vast, fans van superhelden series met een Netflix abonnement hebben alvast heel wat om in 2015 naar uit te kijken!

Canadese thriller Between komt naar Netflix

De populaire streamingdienst Netflix heeft bekend gemaakt dat het de rechten heeft gekocht van de serie Between, een thriller van Canadese makelij. Between is een thriller die zich afspeelt in een stad die zwaar wordt getroffen door een mysterieuze ziekte. Deze ziekte heeft er voor gezorgd dat nagenoeg de volledige bevolking van de stad is gestorven, maar er zijn gelukkig nog een aantal overlevenden. Iedereen die 21 jaar of jonger is heeft de ziekte op mysterieuze wijze weten te overleven. Wat de oorzaak van de aandoening is en waarom deze het heeft gemunt op iedereen ouder dan 21 zal je tijdens de serie te weten komen. Het gaat om een spannende serie die in eigen land op de televisie is uitgezonden, maar die het nooit buiten de Canadese landsgrenzen heeft gehaald. Toch deed Between het in Canada zelf goed waardoor Netflix er voor heeft gekozen om ze naar de rest van de wereld te brengen. De Netflix serie komt ook naar Netflix Nederland. Naast exclusieve Netflix films.

Canadese thriller Between Netflix serie

De Canadese serie Between werd geproduceerd door Michael McGowan die bekendheid heeft verworven met de film Still Mine en één van de hoofdrollen in de serie wordt vertolkt door Jenette McCurdy. McCurdy kan je kennen van bijvoorbeeld de Nickelodeon-serie Sam & Cat. Netflix kiest er op regelmatige basis voor om haar aanbod met series verder uit te breiden. Dit kan gebeuren door een nieuwe naam van eigen bodem of het kan gaan om een interessante serie die verborgen bleef voor kijkers verspreid over de wereld zoals deze keer het geval is. Het eerste seizoen van Between zal meteen volledig te bekijken zijn via Netflix en zal in totaal goed zijn voor zo’n zes uur entertainment.

Wanneer komt between naar netflix?
Wie nu al met ongeduld staat te popelen om kennis te maken met de overlevers van Between zal toch nog even op de tanden moeten bijten. Het is momenteel namelijk nog niet bekend wanneer de serie op Netflix precies te zien zal zijn.

Android mediaplayer: hoe werkt het?

Android mediaplayers bestaan er in verschillende soorten en maten. Over het algemeen is de manier waarop u met een Android mediaplayer werkt echter hetzelfde. U kunt met een Android mediaplayer zelf bepalen wat u kijkt, op allerlei verschillende manieren.

 

Alles kijken wat u wilt zien

Het principe van een mediaplayer zit hem in het kijken waar u zin in heeft. Zo kunt u een mediaplayer aansluiten op onder andere NPO, Spotify, Horizon, Facebook, Chrome, VPN, Android TV Apps, Netflix, Popcorn Time en tal van andere toepassingen. Bij de meeste Android mediaplayers is het mogelijk om dit in HD-4K Ultra HD te doen of in ieder geval high definition. Belangrijk aan een Android mediaplayer is de snelheid waarmee het streamen plaatsvindt.

 

Android mediaplayer en WiFi

Om uw Android mediaplayer optimaal te laten functioneren is het belangrijk om supersnelle WiFi te gebruiken. Zo weet u zeker dat het streamen feilloos plaatsvindt en er geen haperingen mogelijk zijn. Om de verbindingen zo snel mogelijk te maken heeft u een HDMI-aansluiting op uw televisie nodig en WiFi. Eventueel kunt u ook een internetkabel gebruiken wanneer er geen hoge snelheden met WiFi worden bereikt.

 

Voordeel van streamen via Android mediaplayer

Streamen is helemaal gratis en volledig legaal. Zeker wanneer u uw mediaplayer aan gratis mediabronnen aansluit is het mogelijk om op een voordelige manier van televisie, muziek en andere media te genieten. Wanneer u een geschikte Android mediaplayer vindt is het raadzaam om de beoordelingen van gebruikers te controleren. Zo weet u zeker of uw Android mediaplayer aan de verwachtingen voldoet.

Eerste hulp bij films streamen

Steeds meer consumenten kiezen voor het streamen van films en series, in plaats van het kopen van losse dvd’s of boxen met series. Niet alleen is het streamen van films en series over het algemeen een stuk goedkoper, ook heb je de keuze uit een breder aanbod! Een van de populairste diensten die het streamen van video’s en series mogelijk maakt is Netflix. Deze dienst komt van oorsprong uit Amerika, maar biedt haar diensten sinds een heel aantal jaren ook in Nederland en andere Europese landen aan. Met Netflix is het mogelijk om voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar films en series te kijken uit het aanbod van deze streamingsdienst.

Anoniem streamen via internet
Niet iedereen vindt het fijn als verschillende instanties kunnen achterhalen, dat je films hebt bekeken via een dienst als Netflix. In dit geval kan het gebruik van een VPN dienst de oplossing bieden! Met een VPN dienst is het mogelijk om anoniem actief te zijn op internet, waarbij diensten niet kunnen zien dat je vanaf een bepaalde locatie naar films of series aan het kijken bent. Het opzetten van een VPN-verbinding kun je zelf doen, maar veel makkelijker is het om gebruik te maken van een dienst die dit aanbiedt. Op internet vind je verschillende VPN diensten.

De werking van een VPN dienst komt er in het kort op neer, dat de VPN dienst je eigen netwerkverbinding via een andere server naar Netflix stuurt. Vervolgens worden de films en series via diezelfde server teruggestuurd, waardoor het voor anderen niet mogelijk is om je IP-adres te achterhalen.

Aanbod bij het kijken bij films en series
Het aanbod aan films en series bij Netflix of een andere aanbieder is vaak relatief groot. De nieuwste films en series ontbreken vaak nog wel in het aanbod, dit kan tot een paar maanden of een jaar duren.