Online verslaving gevaren

Het nieuwe platform van het internet zijn er weer allerlei nieuwe gevaren voor mensen die gevoelig zijn voor verslaving. Het is niet alleen gevaarlijk voor volwassenen maar dit kan ook ontzettend gevaarlijk zijn voor kinderen. Dit heeft te maken met hoe moeilijk het kan zijn voor ouders of online platformen om te voorkomen dat kinderen in contact komen met verslavingsgevoelige websites. 

Online gokken

Met elke dag een nieuw spelletje in de app store is het online gokken tegenwoordig in alle simpele spelletjes verweven. Waardoor het erg makkelijk is om een gokverslaving te krijgen. 

Veel online gokken komt in de vorm van spelletjes, dit zijn boxen waar je wellicht een heel hoog item kan krijgen maar dit is niet gegarandeerd. Deze spelletjes richten zich juist op een jongere demografie omdat deze doelgroep nog niet goed begrijpt wat dit precies inhoud.

Online gok currency

Verder is een truc waar veel gok gerelateerde websites gebruik van maken om hun eigen geld te maken op de website. Dit koop je dan met je eigen geld en dan heb je een x aantal geld op de website waar je weer mee kan spelen. Je kunt het ook vergelijken met muntjes op een festival. Je hebt opgegeven moment niet meer precies door hoeveel geld je nou uitgeeft. Zo ben je sneller geneigd om het uit te geven omdat de waarde van wat je precies uitgeeft niet heel duidelijk meer is. 

Hoe ga je een verslaving tegen online

Zorg dat het account van jonge kinderen en jongvolwassenen niet gelinkt zijn aan een betaaloptie. Want ook deze instelling in appstores maakt het heel makkelijk om weer een aankoop te maken. Verder kun je tegenwoordig veel filters instellen zodat ze niet deze soort websites kunnen bezoeken. Voor volwassene is een verslaving van online gokken wat moeilijker te voorkomen maar alle tips voor jonge mensen zou je ook voor je zelf kunnen instellen als extra drempel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *