Popcorn Time: De illegale concurrent van Netflix?

Netflix is razend populair in Nederland, meer dan één miljoen mensen kijken naar de videostreamingdienst, die ongeveer €8,- per maand kost. Een klein bedrag, voor een geweldige service. Zo kun je allerlei films en series direct bekijken op je computer, laptop, smartphone, tablet of smart-tv. Het overgrote deel van de gebruikers blijft na het gratis Netflix abonnement van 30 dagen de dienst ook trouw. De laatste tijd zijn er echter steeds meer mensen die enthousiast zijn van Popcorn Time, een vergelijkbare dienst. Popcorn Time is echter geheel gratis, maar helaas wel zeer illegaal.

Wat is Popcorn Time?

Popcorn Time is een video streamingdienst die het torrent netwerk gebruik voor de laatste films en series. Deze films en series hoeven niet meer gedownload te worden zoals men gewend is bij torrents, maar deze films en series kunnen direct bekeken worden in Popcorn Time. Het is eenvoudig; je download Popcorn Time, je installeert het programma en vervolgens zie je allerlei dvd-hoezen van de laatste films en series. Tevens zijn deze video’s ondertiteld in verschillende talen, waaronder het Nederlands.

Is Popcorn Time wel legaal?

Heel veel mensen zijn enorm enthousiast over Popcorn Time, omdat de dienst gratis is en er films op te vinden zijn die nog niet beschikbaar zijn in Netflix. Maar pas op: Popcorn Time is zeer illegaal. Zo is het downloaden van auteursrechtelijk materiaal strafbaar, maar ook het uploaden daarvan. Beide handelingen voer je (automatisch) uit wanneer je gebruik maakt van Popcorn Time. Hoewel het programma inmiddels een VPN client heeft ingebouwd, waardoor je ip-adres verborgen blijft, is het niet uit te sluiten dat je gegevens ooit onder juridische dwang bekend worden gemaakt. Het gebruik van Popcorn Time is dan ook geheel op eigen risico. Hoewel het risico op een daadwerkelijke boete of straf verwaarloosbaar klein is, dien je hier toch rekening mee te houden. Uiteraard is Netflix een veel betere optie. Je betaalt dan wel een klein bedrag per maand, maar je hebt de beschikking over films en volledige seizoenen van series, in zeer hoge kwaliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *