Produceert Netflix binnenkort ook eigen Nederlandse dramaserie?

We weten inmiddels dat Netflix er niet alleen voor kiest om bestaande series van derden aan te bieden via haar online streamingplatform, maar dat het daarnaast ook kwalitatieve series van eigen makelij aanbiedt. In een recent interview met de website Nu.nl werd duidelijk dat Netflix ook een Nederlandse dramaserie wel zou zien zitten. Dit kreeg de website te horen van niemand minder dan Reed Hastings, de oprichter van Netflix. “Hoewel we er voor open staan is het vooral noodzakelijk om eerst de juiste serie te vinden. We moeten er namelijk voor zorgen dat we een serie produceren die niet alleen voor de mensen in Nederland, maar wel voor kijkers over de hele wereld interessant is. We denken daarbij bijvoorbeeld aan een variant op de Franse Netflix-serie Marseille. Of wat te denken van over een Nederlandse variant op de Noord-Amerikaanse serie Lilyhammer. Het zijn stuk voor stuk interessante mogelijkheden die we in de toekomst beslist verder zullen bekijken”, aldus nog Hastings.

Eigen Netflix series in Nederland

Toen Netflix op de Nederlandse markt verscheen was het diezelfde Hastings die stelde dat er doelbewust voor was gekozen om in te zetten op Scandinavische misdaadseries en documentaires. Volgens het kijkgedrag van de Nederlanders zou dit de interessantste en meest voor de hand liggende keuze geweest zijn. “We hadden in eerste instantie gedacht dat de smaak van Nederlandse kijkers wat kunstzinniger zou zijn. Nu blijkt echter dat deze erg lijkt op de smaak van kijkers uit andere landen”, aldus wederom Hastings.

Op moment van schrijven telt Netflix Nederland ongeveer zo’n klein miljoen gebruikers. Hastings liet op het eind van het interview nog weten zeer tevreden te zijn met de geboekte cijfers in Nederland. Wie weet als dat aantal nog verder oploopt dat we dus in de nabije toekomst ook een echte Nederlandse Netflix dramaserie mogen verwachten! Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *