Wat is het verschil tussen de Nederlandse Netflix en Amerikaanse Netflix?

Ik ben al sinds 2013 lid van Netflix, ja vanaf het begin eigenlijk al dat Netflix in Nederland kwam. Het aanbod was toch nog vrij karig met voornamelijk veel oudere films en slechts een paar interessante films.

Waarom ben ik dan toch lid geworden?
Ik wist van tevoren al via via dat je Netflix USA kon bekijken in Nederland, maar hoe wist ik nog niet. Ik heb dus maar gewoon de gok genomen en ik heb dus gewoon 30 dagen gratis lidmaatschap genomen om te kijken of het wat was. Ik kwam er toch al vrij snel achter dat het hele systeem mij wel beviel. Kijken wanneer en wat ik wil en ook werd het onthouden wat ik wel en nog niet gezien had. Het is mij echt een keer overkomen dat ik dezelfde film mee kreeg. Ik huurde ook zoveel films en kennelijk was het personeel niet echt begaan met mijn film keuze.

Na een paar dagen had ik het aanbod toch wel een beetje gezien (December 2013) en ging ik toch op zoek naar een methode. Ik heb over diverse mogelijkheden gelezen en informatie gelezen.
In het kort: om toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix dien je je DNS gegevens in te kunnen stellen voor die regio. Ik heb toen een gratis dienst geprobeerd, maar deze was te traag voor woorden en 3D films kijken ging al helemaal niet.

Tevens is er genoeg te lezen over de veiligheid van derden waar jij gebruik van kan maken als “Gratis” DNS regio dienst. Ik heb geleerd dat in het leven niks gratis is. Er zit haast altijd wel een addertje onder het gras. Ik download al een tijd geen films meer, dit scheelt mij ook de nodige risico voor wat betreft het binnenhalen van virussen en andere schadelijke software. En bovendien is het downloaden ook gewoon nog eens illegaal.

Dus waarom zou ik dan risico gaan nemen?
Ik heb toen een proefperiode genomen van 1 week, dit is mij gewoon top bevallen. Het film en serie aanbod is gewoon veel groter. De laatste serie die ik recent helemaal gekeken heb is The Walking Dead. Deze staat echt niet tussen de Nederlandse collectie op dit moment, maar ik heb toch al 4 seizoenen zo kunnen bekijken. Het is slechts een voorbeeld, het aanbod in Amerika is al tien keer groter dan in Canada, laat staan Nederland.

Het is geen noodzaak om Netflix Amerika te kijken, maar aangezien ik toch al veel films en series gekeken heb, is het voor mij erg interessant. En bovendien zitten er genoeg nieuwere films tussen. Het is nu december 2014, maar ik heb al zat films gekeken die van dit jaar zijn via Amerika. De Nederlandse collectie is toch veelal een stuk ouder.

Netflix USA heeft in vergelijking met Netflix Nederland:

  • een veel groter film aanbod (zeker ruim 10 x meer)
  • een veel groter serie aanbod
  • meer docu’s en andere programma’s
  • ook online 3d films
  • Engelse ondertiteling
  • veel nieuwere films, series, etc

Het enige wat misschien een hindernis is, is dat ondertiteling in het Engels is voor bijvoorbeeld kinderen. Maar, dat is geen probleem. Je kan voor elk systeem de DNS instellen. Dus bijvoorbeeld de PS3 op regio Nederland en de Smart TV op regio Amerika. Tussentijds kan je natuurlijk ook gewoon switchen tussen de regio’s, geen probleem. Dus voor als je ook de Nederlandse cabaret wil kijken (die zal je niet zo snel in de Amerikaanse versie vinden) kan je gewoon je regio terug zetten op Nederland wanneer jij dat wil!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *